DEMOKRATISK DANNELSE 

    AT HØRE TIL, KUNNE BIDRAGE OG SÆTTE SPOR 

    FRIVILLIGHED OG ENGAGEMENT

Et hus for alle unge

Ungekulturhusets formål er at styrke ungemiljøet, uddannelsesmiljøet og kulturmiljøet omkring Campus Bindslevs Plads og det er organisatorisk forankret i Kulturafdelingen.

Det nye Ungekulturhus er et uformelt mødested, hvor unge kan danne nye relationer og netværk på tværs af de forskellige ungemiljøer, og hvor husets rammer giver mulighed for at udfolde sig kreativt i et selvbestaltet kulturproducerende miljø.

Huset bruges bredt af foreninger, ungdomspolitiske foreninger og arrangørgrupper. Der faciltieres også faste aktiviteter og rådgivning i samarbejde med Socialafdelingen, samt et bredt udvalg af eksterne samarbejdspartnere. 

 I 2019 har Østjyskvækstbånd været forankret i Ungekulturhuset, det har affødt flere ungedrevne events som Rambla Get Down, med over 500 deltagere, videreførelse af King of Jutland, Brætspilsfestival og Festival om Kroppen, samt mulighed for at kunne indbyde Silkeborgs etablerede kulturliv til at samarbejde med de unge.

Faciliteter og samskabelse

Ungekulturhuset er opstået som et ønske fra Silkeborgs unge og derfor er unge indraget i udformningen af husets faciliteter.

I dag ligger huset på Amaligegade 1B med en cafè, et køkken, en stue, et kreativt værksted, mødelokaler, et hyggerum, rum til rådgivning og et bevægelsesrum. Huset er indrettet på baggrund af de unges ønsker og behov.

Endvidere diskuteres husets indretning på fællesmøder, hver torsdag og de unge har dermed mulighed for at kunne få indflydelse på husets indretning. 

Tommelfingerreglen er at huset kan bruges til “voksen-drevene” arrangementer i dagtimerne, som fx trivselserrangamenter i klassen, mens at eftermiddags- og aftentimer er forbeholdt de unge. 

 

Hvordan kan man bruge huset?

Du kan som ung bruge huset på mange forskellige måder. Hvis du er en forening eller en gruppe, så kontakt husets leder, Lina Bergstrøm, og hør om jeres muligheder. 

Hvis du bare ønsker at bruge huset til at hygge i, så er der åben café hver tirsdag og torsdag og endelig er der et væld af ungdrevne arrangementer som du kan møde op til – se vores Facebook begivenheder.

Hvis du gerne vil vide mere så kontakt Lina Bergstrøm på lib@silkeborg.dk  

Kom og besøg os!

Tag en ven med under armen!